GIVEAWAY : Blogger 1 Malaysia


Bismillah

Yep...
Bila saya letak banner Pahang pada salah satu GA yang saya sertai, saya ada menerima beberapa email yang terkejut:
"Tak sangka Dhiya orang Pahang"
"Oh..Pahang rupanya"
"Salam Dhiya...Ingat orang KL. Pahang dekat mana?"

Hahaha!
You so funny, dear!
Tapi tak apa...Saya memang tak reveal sangat diri saya. Cuma kadang-kadang, ada jugalah saya tulis balik ke kampung Pahang- Tapi tidaklah obvious sangat. Mungkin sebab tu orang tak perasan sangat. Tapi tak ada masalah :) Dari ruang mana pun saya, saya sangat gembira berblog jika dibandingkan dengan FB. Amat!
Saya mula berblog ketika saya dalam pengajian ijazah di UM. Saya banyak menulis tentang pengalaman saya sebagai seorang pelajar kejuruteraan. Lama-kelamaan, saya sedar yang berblog sudah menjadi hobi. Kebetulan, saya pada awalnya sangat suka menulis dan mengarang. Maka saya telah menjadikan blog sebagai medium untuk saya menulis dengan gaya bahasa yang sempurna dan tidak terikut-ikut dengan trend bahasa dan penulisan yang merosakkan.
Saya menjadikan blog ini sebagai wadah penggunaan bahasa yang betul samada dalam BM atau BI. Jika bahasa yang digunakan sedikit rojak, selalunya saya akan italic kan :)
Itu cerita bagaimana saya mula berblog dan mengapa saya berblog.

Terbaharu, saya menulis entri ini kerana saya sedang menyertai segmen GIVEAWAY : Blogger 1 Malaysia ni. Berblog ni macam hidup berjiran-
Masa kita buat GA, orang ambil bahagian dan sokong kita.
Jadi apabila orang lain buat GA, kita sokong la balik kan :)

Syarat agak mudah. Itu yang semangat sikit nak ambil bahagian. Kalau yang renyah sangat tu, saya memang tak dapat sertai sebab saya sangat terikat dengan masa. Tapi jangan bimbang, saya akan cuba sebaik mungkin untuk memenuhi jemputan rakan-rakan blogger :)
Terbuka kepada semua blogger, saya menyeru kepada semua rakan-rakan untuk ambil bahagian dan memberi sokongan kepada Shazlin.

*******************************************************


Buat julung kalinya Perjalanan RASA mengadakan 1st GA sempena bulan kemerdekaan nei.
rasa macam neves lak pulak 1st time schaz buat GA nei..
GA nei akan berlangsung selama 1 bulan.

Tarikh : 27 August 2014 - 27 September 2014

Pemenang akan diumumkan pada 1 October 2014
8 pemenang dicari.
3 pemenang utama akan mendapat hadiah isteimewa, manakala 5 pemenang lagi akan mendapat hadiah saguhati.
Setiap blogger yang join GA ini schaz akan follow & review entry penyertaan uols.

sponser by : schazshoppe

GOOD LUCK
 
Salam sayang,
Dhiya

9 comments

  1. diterima. thanx join GA schaz. wish u luck dear :)

    ReplyDelete
  2. salam kenal...saya join segmen yang sama.... goodluck yer, hari ni kak schaz nak umumkan pemenang dia...

    jemput join giveaway dari paris saya yer... giveaway by JINDRISSKA

    ReplyDelete
  3. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/giveaway-blogger-1-malaysia.html

    ReplyDelete

  4. Assalam all...
    Jom singgah blog saya...newbie dalam berbloging hehehe..saya dah follow awk ye..Thanx... http://globalazcollection.blogspot.my/ Thanx for ur support dearies...

    ReplyDelete