Belajar Asas Adobe Illustrator (AI)


Bismillah

Alhamdulillah.

Pagi 5 Mac- Masuk ke dalam BMU MN dengan pengetahuan yang kosong tentang Adobe AI. Keluar saja dari pintu bilik BMU MN pada petang 6 Mac, terasa sudah ada idea di dalam otak.

Ya, hujung minggu lalu saya luangkan masa untuk mengikuti kursus Adobe AI ni di Masjid Negara. Mula-mula rasa macam on-off-on-off je nak pergi. Sehari sebelum kursus pun saya masih belum ada installer. Suami saya hanya berjaya install AI pukul 2 pagi Sabtu. Punyalah 'tak serius' (kut).

Dipendekkan cerita, kursus AI tu sangat memberi manfaat kepada saya. Walaupun hanya dua hari dan memang mustahil nak capai tahap hebat, tapi sekurang-kurangnya saya dah dapat ilmu asas tentang AI. 
Dalam kepala dan ada stacks of ideas dan gambaran tantang AI dan teruslah berangan nak buat header DDD sendiri. Hahahah!
Mujur juga dah kahwin. Kalau tak, bertambahlah kerja DIY untuk buat kad kahwin sendiri. Hoho!


Hasil hari kedua


Alaaaa...nubis je baru. Otai-otai jangan kecam saya :p

Terima kasih pihak penganjur. Kursus yang sangat hands-on siap boleh ajar balik dua tiga kali dengan sabarnya sebab anak murid tak faham-faham. Pahala semua tu. Pahala.

Dahlia

No comments