Temuduga lagi- Pegawai Penyelidik Q41 (Fizik) Agensi Nuklear Malaysia Jan 2015


Bismillah

Long lists are awaiting.

Allah tambah lagi satu.
Mudah-mudahan adalah rezeki kali ini.

Siapa yang dapat temuduga Pegawai Penyelidik Q41 (Fizik) Agensi Nuklear Malaysia Jan 2015 ni?

Angkat tangan~

Pi baca buku.
Maaf sebab tak sempat nak kongsikan persediaan saya sebab saya sendiri pun tengah kelam kabut.

Hukum Newton 1,2,3
Lynas
Radioaktif
Separuh hayat

Memang separuh hayat pun ni
Dhiya

21 comments

  1. saya.. dah iv kali kedua ya? sy 1st time ni.. (bagi post ni laa) nervous plk...

    ReplyDelete
  2. Hi there, utk jawatan ni, yep...ini kali kedua.Kalau jumlahkan semua, ini adalah temuduga SPA saya yang ke-5. Huhuhu. Harap2 kali ini adalah rezeki utk kita ya :)

    ReplyDelete
  3. Sy pon dpt..Hukum fizik 1, 2, 3 tu yang mane ea?? Blur dah ni..

    ReplyDelete
  4. Sori, It's Newton Law.

    p/s: Saya tak akan publish sebarang nombor telefon utk buat group atau apa2 sahaja tujuan. Entri PTD saya dulu penuh dengan nombor telefon (yang bukan saya minta, tapi mereka sendiri yang letak) dan end up dengan mereka dapat gangguan yang mcm2 dan saya terpaksa delete satu persatu nombor2 tu.Saya dah tak ada masa utk buat begitu kerana saya sgt sibuk.
    Ini baru interview. Saya akan buka ruang interaksi khas selepas keputusan diumumkan.

    terima kasih

    ReplyDelete
  5. insyaAllah, amin.. moga2 ada rezeki kita.. em, blh x dhiya share experience iv peg. penyelidik yg lps?

    ReplyDelete
  6. boleh tgk di popular post saya, di tab sebelah kanan ni. saya ada tulis :)

    ReplyDelete
  7. sy intvw next month..ble share tips soalan d ty tak...da 5 thn tingalkn fizik huhu

    ReplyDelete
  8. boleh tgk di popular post saya, di tab sebelah kanan ni. saya ada tulis

    ReplyDelete
  9. Hi eva amin,

    saya pun calon macam awak juga. cuma saya ada kongsi sedikit pengalaman temuduga peg penyelidik dulu, itupun dlm agensi remote sensing malaysia. utk peg penyelidik agensi nuklear ni, saya pun baru dipanggil pertama kali. kena faham yang fizik tu luas. mereka boleh panggil kita utk apa2 kekosongan di mana2 agensi yang berkaitan. saya tak layak pun nak bagi tips sbb interview saya di agensi remote sensing dulu pun gagal. saya cuma kongsikan pengalaman saya sendiri sahaja. ttg soalan apa y ditanya, we have to expect something that we can't expect. saya pernah je ditanya apa pandangan awak ttg skuad harimau malaya which was not related at all with the position. banyakkan membaca terutamanya isu semasa. itu sangat membantu, berdasarkan pengalaman.

    ReplyDelete
  10. sy pn dpt dpt mcm mana tahu jwtn ni utk agensi nuklear? sy punya xde tulis.

    ReplyDelete
  11. cik wawa,
    kalau semak di laman web spa, mereka akan mention.
    kalau kat surat, mmg tak ada :) so u have to double check sbb skrg ada 2 interview peg penyelidik

    ReplyDelete
  12. kat mane nk check ea dhiya? sy bukak web tu ada 2 peg pnyelidik, 1 polimer 1 fizik. sy dpt yg fizik tp xjumpa dia mention agensi nuklear or else.

    ReplyDelete
  13. ada...saya baru semak. ada di bahagian bawah, dlm kurungan selepas setiap nama jawatan...

    Pelukis Pelan (seni Bina) Gred JA17 Baru
    (Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang)
    [ Tarikh Temu Duga: 09 Februari 2015 - 12 Februari 2015 ]

    Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Fizik) Baru
    (Agensi Nuklear Malaysia)
    [ Tarikh Temu Duga: 27 Januari 2015 - 11 Februari 2015 ]

    Pembantu Penyelidik Gred Q17 Baru
    (Institut Penyelidikan Sains dan Teknologi Pertahanan (STRIDE)
    Kementerian Pertahanan Malaysia)
    [ Tarikh Temu Duga: 25 Januari 2015 - 29 Januari 2015 ]

    Pegawai Teknologi Makanan Gred C41 Baru
    (Kementerian Kesihatan Malaysia)
    [ Tarikh Temu Duga: 20 Januari 2015 - 12 Februari 2015 ]

    Pembantu Operasi Gred N11 (Sarawak) Baru
    (Kementerian Kesihatan Malaysia)
    [ Tarikh Temu Duga: 26 Januari 2015 - 30 Januari 2015 ]

    Juruaudit Gred W41 Baru
    (Jabatan Audit Negara)
    [ Tarikh Temu Duga: 20 Januari 2015 - 04 Februari 2015 ]

    Pegawai Penyelidik Gred Q41 (Polimer Material) Baru
    (Kementerian Sains Teknologi dan Inovasi)
    [ Tarikh Temu Duga: 16 Januari 2015 - 28 Januari 2015 ]

    ReplyDelete
  14. ouhh dh jumpa dekat penjadualan temuduga.. tq dhiya. goodluck :-)

    ReplyDelete
  15. biasa intrview spa ni speaking BM or English?xpenah intrview spa ni..~feeling cuak

    ReplyDelete
  16. Hi Fareez.

    Bahasa dalam interview ni bergantung pada interviewer. tp based on my experience, saya banyak kali ditanya 'kenalkan diri anda' dlm BI. The rest selalunya dlm BM. Tapi pastikan BM yang sempurna, ya. Bukan Manglish

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. mazni, dhiya dah interview 29 Jan yang lepas

    ReplyDelete
  19. sama la kita.. dhiya itvw kt mana? dia tanya soalan apa je?

    ReplyDelete